2
Widocznie nie albo doszli do wniosku, że po co ładować kasę w tzw. gwiazdy :)
Anonim skomentował(a) Zapraszamy na Dni Pieszyc 20180 miesięcy 5 dni temu
Pierwsza połowa przespana
Anonim skomentował(a) Remis Bielawianki Bielawa w ostatnim meczu domowym tego sezonu0 miesięcy 18 dni temu
Wiadomo co z tym bramkarzem, co go karetka zabrała?
Krystianos skomentował(a) Mimo awansu Pogoń nie odpuszcza!0 miesięcy 19 dni temu
Czy tego niby "Miasta " nie stać na chociaż jeden normalny zespół..
Lalala skomentował(a) Zapraszamy na Dni Pieszyc 20180 miesięcy 26 dni temu
Ale to było rok temu.
Simi skomentował(a) Stwórz logo z okazji 100-lecia niepodległości Polski0 miesięcy 29 dni temu
a czy to za pieniądze?
mkacz skomentował(a) Stwórz logo z okazji 100-lecia niepodległości Polski0 miesięcy 30 dni temu
Brawo
Anonim skomentował(a) Kolejna wygrana Bielawianki Bielawa1 miesięcy 3 dni temu
Kiedy będzie dostępna lista zakwalifikowanych zespołów
wieslawg40@gmail.com skomentował(a) XVII Dolnośląski Przegląd Zespołów Folklorystycznych1 miesięcy 7 dni temu
Kiedy będzie lekcja tolerancji , empatii i szacunku dla ludzi innych wyznań, koloru skóry i narodowosci???
Otto skomentował(a) Lekcja historii, patriotyzmu i tradycji1 miesięcy 8 dni temu
Serio aż takie buractwo?
Anonim skomentował(a) Sobota: Zapraszamy na mecz II ligi kobiet1 miesięcy 11 dni temu


REKLAMA

Inne wydarzenia

Batoniki energetyczne

Batoniki Energetyczne Musli Zdrowe

Składniki:

  • 150g otrębów owsianych
  • 200g płatków owsianych
  • 100g słonecznika
  • 100g moreli suszonych
  • 100g rodzynek
  • 100g wiórek kokosowych
  • 100g żurawiny suszonej
  • 0,5 szklanki miodu
  • 3/4 szklanki cukru
  • 4 łyżki masła
  • kilka kropel aromatu waniliowego
  • niecałe pół łyżeczki soli

Składniki:

  • Morele kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do miski razem z rodzynkami i żurawiną.
  • Płatki, otręby, słonecznik i wiórki prażymy na suchej patelni przez 5 minut. Wrzucamy do miski z suszonymi owocami.
  • Masło, miód, sól, aromat i cukier roztapiamy w garnuszku, do momentu całkowitego rozpuszczenia się cukru.
  • Przelewamy do naszych uprażonych ziaren, oraz bakalii i całość dokładnie mieszamy, do połączenia się wszystkiego ze sobą.
  • Gotową masę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównując powierzchnię ( najlepiej położyć na wierzch folię lub papier do pieczenia i dociskać dłońmi ).
  • I teraz mamy do wyboru dwie opcje:
  • 1. odstawić gotową masę do lodówki, najlepiej na noc, by stwardniała, a po tym czasie pokroić na batoniki.
  • 2. wsadzić do nagrzanego do 180st. piekarnika, piec przez 20 minut, ostudzić i pokroić na batoniki.
  • U mnie w wersji nr1, czyli bez pieczenia

źródło: http://www.niepieprz.pl/desery/

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


Redakcja oraz portal nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych na portalu infoddz.pl