2
ło panie, ale lanie
Anonim skomentował(a) Lechia zebrała baty w Bielsku … [1 video + 43 foto]15 godzin 30 minut 33 sekund temu
Brawo drużyna
Anonim skomentował(a) Przebudzenie Bielawianki Bielawa0 miesięcy 2 dni temu
Bardzo dobre sędziowanie na turnieju, pozdrawiam
Xyz skomentował(a) IV Memoriał Oskara Plinty – podsumowanie0 miesięcy 15 dni temu
I znowu w plecy
Marek skomentował(a) Sobota: mecz Bielawianka – Polonia Świdnica0 miesięcy 16 dni temu
Chciałbym aby Lechia spadła, IV liga z Lechią, Górnikiem Wałbrzych czy Polonią Świdnica zapowiada się ciekawie. ps. kibice Lechii bez spiny to nie jest atak
Bielawianka skomentował(a) Porażka Lechii Dzierżoniów 0:10 miesięcy 19 dni temu
Oho, zaczęliśmy się podpisywać. Skąd my to znamy?:)
Widzę skomentował(a) Sukces Akademii Piłkarskiej Dzierżoniów na Otwartych Mistrzostwach Powiatu Dzierżoniowskiego!0 miesięcy 20 dni temu
Będzie sieka na wyborach. Stawiam na drugą turę Rak kontra Łyżwa
Anonim skomentował(a) Marcin Rak kandydatem na stanowisko Burmistrza Miasta Bielawy0 miesięcy 27 dni temu
Kandydat jednocześnie popierany przez PIS i OBS? To niezgodne z naturą. To tak jakby kogoś popieralo i PiS i PO jednocześnie. Więc coś z tym PIS w Bielawie jest nie tak. To PIS tylko z nazwy. Taka wydmuszka.
Anonim skomentował(a) Marcin Rak kandydatem na stanowisko Burmistrza Miasta Bielawy0 miesięcy 27 dni temu
Jestem za!
Anonim skomentował(a) Marcin Rak kandydatem na stanowisko Burmistrza Miasta Bielawy0 miesięcy 27 dni temu
Kurcze, może być ciekawie.
Anonim skomentował(a) Marcin Rak kandydatem na stanowisko Burmistrza Miasta Bielawy0 miesięcy 28 dni temu


REKLAMA

Warto przeczytać

Batoniki energetyczne

Batoniki energetyczne Warto przeczytać

Składniki:

  • 150g otrębów owsianych
  • 200g płatków owsianych
  • 100g słonecznika
  • 100g moreli suszonych
  • 100g rodzynek
  • 100g wiórek kokosowych
  • 100g żurawiny suszonej
  • 0,5 szklanki miodu
  • 3/4 szklanki cukru
  • 4 łyżki masła
  • kilka kropel aromatu waniliowego
  • niecałe pół łyżeczki soli

Składniki:

  • Morele kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do miski razem z rodzynkami i żurawiną.
  • Płatki, otręby, słonecznik i wiórki prażymy na suchej patelni przez 5 minut. Wrzucamy do miski z suszonymi owocami.
  • Masło, miód, sól, aromat i cukier roztapiamy w garnuszku, do momentu całkowitego rozpuszczenia się cukru.
  • Przelewamy do naszych uprażonych ziaren, oraz bakalii i całość dokładnie mieszamy, do połączenia się wszystkiego ze sobą.
  • Gotową masę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównując powierzchnię ( najlepiej położyć na wierzch folię lub papier do pieczenia i dociskać dłońmi ).
  • I teraz mamy do wyboru dwie opcje:
  • 1. odstawić gotową masę do lodówki, najlepiej na noc, by stwardniała, a po tym czasie pokroić na batoniki.
  • 2. wsadzić do nagrzanego do 180st. piekarnika, piec przez 20 minut, ostudzić i pokroić na batoniki.
  • U mnie w wersji nr1, czyli bez pieczenia

źródło: http://www.niepieprz.pl/desery/

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


Redakcja oraz portal nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych na portalu infoddz.pl