2
ło panie, ale lanie
Anonim skomentował(a) Lechia zebrała baty w Bielsku … [1 video + 43 foto]16 godzin 8 minut 36 sekund temu
Brawo drużyna
Anonim skomentował(a) Przebudzenie Bielawianki Bielawa0 miesięcy 3 dni temu
Bardzo dobre sędziowanie na turnieju, pozdrawiam
Xyz skomentował(a) IV Memoriał Oskara Plinty – podsumowanie0 miesięcy 15 dni temu
I znowu w plecy
Marek skomentował(a) Sobota: mecz Bielawianka – Polonia Świdnica0 miesięcy 16 dni temu
Chciałbym aby Lechia spadła, IV liga z Lechią, Górnikiem Wałbrzych czy Polonią Świdnica zapowiada się ciekawie. ps. kibice Lechii bez spiny to nie jest atak
Bielawianka skomentował(a) Porażka Lechii Dzierżoniów 0:10 miesięcy 19 dni temu
Oho, zaczęliśmy się podpisywać. Skąd my to znamy?:)
Widzę skomentował(a) Sukces Akademii Piłkarskiej Dzierżoniów na Otwartych Mistrzostwach Powiatu Dzierżoniowskiego!0 miesięcy 20 dni temu
Będzie sieka na wyborach. Stawiam na drugą turę Rak kontra Łyżwa
Anonim skomentował(a) Marcin Rak kandydatem na stanowisko Burmistrza Miasta Bielawy0 miesięcy 27 dni temu
Kandydat jednocześnie popierany przez PIS i OBS? To niezgodne z naturą. To tak jakby kogoś popieralo i PiS i PO jednocześnie. Więc coś z tym PIS w Bielawie jest nie tak. To PIS tylko z nazwy. Taka wydmuszka.
Anonim skomentował(a) Marcin Rak kandydatem na stanowisko Burmistrza Miasta Bielawy0 miesięcy 27 dni temu
Jestem za!
Anonim skomentował(a) Marcin Rak kandydatem na stanowisko Burmistrza Miasta Bielawy0 miesięcy 27 dni temu
Kurcze, może być ciekawie.
Anonim skomentował(a) Marcin Rak kandydatem na stanowisko Burmistrza Miasta Bielawy0 miesięcy 28 dni temu


REKLAMA

Warto przeczytać

Babeczki „kopce kreta”

Babeczki "kopce kreta" Warto przeczytać

Składniki:

  • szklanka mąki
  • pół szklanki cukru
  • pół szklanki mleka
  • 1/4 szklanki maślanki
  • 1 jajko
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki ciemnego kakao
  • 1/4 płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej
  • szczypta soli

Krem:

  • 250ml kremówki 30%
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 3 łyżki gorącej wody
  • łyżeczka żelatyny
  • łyżeczka cukru waniliowego

Dodatkowo:

  • banan
  • sok z cytryny

Składniki:

  • W jednej misce łączymy ze sobą suche składniki ( mąka, proszek do pieczenia, soda, kakao, cukier, sól ), a w drugiej mokre ( jajko, mleko, maślanka ).
  • Mokre składniki przelewamy do suchych i całość mieszamy ze sobą do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • Masę przelewamy do foremek ( do połowy ich wysokości ) i wkładamy do nagrzanego do 180st. piekarnika.
  • Pieczemy 25-30 minut.
  • Upieczone babeczki studzimy, a kiedy będą już przestudzone, nożem ścinamy wierzch, a za pomocą łyżeczki wydrążamy środki babeczek.
  • Wydrążone ciasto rozdrabniamy.
  • Banana kroimy w plastry lub kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny, by nie ściemniał.
  • Żelatynę rozpuszczamy w 3 łyżkach gorącej wody. Odstawiamy do przestygnięcia.
  • Kremówkę ubijamy na sztywno, dodając pod koniec ubijania cukier puder, cukier waniliowy i naszą już przestygniętą żelatynę.
  • Krem gotowy i zabieramy się za zrobienie kopców
  • Do każdej wydrążonej babeczki wkładamy banana i ubity krem, tworząc z kremu lekką górkę/kopiec.
  • Wszystkie nasze kopce oprószamy rozdrobnionym wcześniej ciastem, lekko je dociskając dłońmi i wkładamy na 2 godziny do lodówki, by stężały i się schłodziły.

źródło: http://www.niepieprz.pl/desery/

Komentarze
  • Anonim
    o 07:20

    Pyszność!!!

  • Anka
    o 14:47

    O to coś dla mnie 🙂

  • Anonim
    o 16:12

    Rewelacja

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


Redakcja oraz portal nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych na portalu infoddz.pl