2
Widocznie nie albo doszli do wniosku, że po co ładować kasę w tzw. gwiazdy :)
Anonim skomentował(a) Zapraszamy na Dni Pieszyc 20180 miesięcy 5 dni temu
Pierwsza połowa przespana
Anonim skomentował(a) Remis Bielawianki Bielawa w ostatnim meczu domowym tego sezonu0 miesięcy 18 dni temu
Wiadomo co z tym bramkarzem, co go karetka zabrała?
Krystianos skomentował(a) Mimo awansu Pogoń nie odpuszcza!0 miesięcy 19 dni temu
Czy tego niby "Miasta " nie stać na chociaż jeden normalny zespół..
Lalala skomentował(a) Zapraszamy na Dni Pieszyc 20180 miesięcy 26 dni temu
Ale to było rok temu.
Simi skomentował(a) Stwórz logo z okazji 100-lecia niepodległości Polski0 miesięcy 29 dni temu
a czy to za pieniądze?
mkacz skomentował(a) Stwórz logo z okazji 100-lecia niepodległości Polski0 miesięcy 30 dni temu
Brawo
Anonim skomentował(a) Kolejna wygrana Bielawianki Bielawa1 miesięcy 3 dni temu
Kiedy będzie dostępna lista zakwalifikowanych zespołów
wieslawg40@gmail.com skomentował(a) XVII Dolnośląski Przegląd Zespołów Folklorystycznych1 miesięcy 7 dni temu
Kiedy będzie lekcja tolerancji , empatii i szacunku dla ludzi innych wyznań, koloru skóry i narodowosci???
Otto skomentował(a) Lekcja historii, patriotyzmu i tradycji1 miesięcy 8 dni temu
Serio aż takie buractwo?
Anonim skomentował(a) Sobota: Zapraszamy na mecz II ligi kobiet1 miesięcy 11 dni temu


REKLAMA

Inne wydarzenia

Babeczki „kopce kreta”

Domowej Roboty Babeczki Kopce Kreta

Składniki:

  • szklanka mąki
  • pół szklanki cukru
  • pół szklanki mleka
  • 1/4 szklanki maślanki
  • 1 jajko
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki ciemnego kakao
  • 1/4 płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej
  • szczypta soli

Krem:

  • 250ml kremówki 30%
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 3 łyżki gorącej wody
  • łyżeczka żelatyny
  • łyżeczka cukru waniliowego

Dodatkowo:

  • banan
  • sok z cytryny

Składniki:

  • W jednej misce łączymy ze sobą suche składniki ( mąka, proszek do pieczenia, soda, kakao, cukier, sól ), a w drugiej mokre ( jajko, mleko, maślanka ).
  • Mokre składniki przelewamy do suchych i całość mieszamy ze sobą do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • Masę przelewamy do foremek ( do połowy ich wysokości ) i wkładamy do nagrzanego do 180st. piekarnika.
  • Pieczemy 25-30 minut.
  • Upieczone babeczki studzimy, a kiedy będą już przestudzone, nożem ścinamy wierzch, a za pomocą łyżeczki wydrążamy środki babeczek.
  • Wydrążone ciasto rozdrabniamy.
  • Banana kroimy w plastry lub kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny, by nie ściemniał.
  • Żelatynę rozpuszczamy w 3 łyżkach gorącej wody. Odstawiamy do przestygnięcia.
  • Kremówkę ubijamy na sztywno, dodając pod koniec ubijania cukier puder, cukier waniliowy i naszą już przestygniętą żelatynę.
  • Krem gotowy i zabieramy się za zrobienie kopców
  • Do każdej wydrążonej babeczki wkładamy banana i ubity krem, tworząc z kremu lekką górkę/kopiec.
  • Wszystkie nasze kopce oprószamy rozdrobnionym wcześniej ciastem, lekko je dociskając dłońmi i wkładamy na 2 godziny do lodówki, by stężały i się schłodziły.

źródło: http://www.niepieprz.pl/desery/

Komentarze
  • Anonim
    o 07:20
    2+

    Pyszność!!!

  • Anka
    o 14:47
    0

    O to coś dla mnie 🙂

  • Anonim
    o 16:12
    0

    Rewelacja

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


Redakcja oraz portal nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych na portalu infoddz.pl